Látogatás Bükkszentkeresztre

2016. július 1. (péntek)

Gyülekező:    6.15-kor az Evangélikus Templom mögötti parkolóban

Indulás:          6.30 órakor Bükkszentkeresztre autóbusszal

Érkezés:     10.30 órára Bükkszentkeresztre a Gyógynövényházhoz, amely a gyógynövénytúrák regisztrációs és indulási helyszíne is egyben.

Részletes program:

10.30-11.00 Találkozó a Bükkszentkereszti Gyógynövényház udvarán, köszöntő, regisztráció, megbeszélés,

11.00-13.00 Séta Gyuri bácsi gyógynövénykertjébe, ismerkedés a népi gyógyászat és a fitoterápia leggyakoribb gyógynövényeivel.

13.00-15.00 Terepi túra, a természetes növényflóra gyógynövényeinek megismerése, gyűjtése.

A program időtartama

A program összesen kb. 4 órás. A gyógynövénykert látogatása 1,5-2 órás program. Ezután egy 2,5 km-es gyalogtúra következik, mely nem sík terepen, hanem változó domborzati körülmények mellett, hegyi terepen zajlik.

Felszerelés

A szükséges felszerelésről (időjárásnak és terepi viszonyoknak megfelelő cipő, ruházat), eszközökről (vászonzacskó, metszőolló, jegyzetfüzet, íróeszköz, fényképezőgép, stb.) a résztvevőnek kell gondoskodnia. Kérjük, hozzon magával kullancs elleni szert, napfény elleni védelem miatt naptejet és kalapot.

A túrát rossz idő esetén is megtartják. Ezért érdemes esőkabáttal, valamint vízálló túrázós cipővel érkezni.

Étkezés: Bükkszentkereszti Borostyán étteremben.

Program költsége:

A kertlátogatás és a túra részvételi díja:      1.500,- Ft/fő

Autóbusz költsége:                                          3.600,- Ft/fő

Ebéd: menü                                                         900,- Ft/fő

Részvételi díj összesen:                              6.000,- Ft/fő

Vásárlási lehetőség:

Gyógynövényház és Györgytea mintabolt

Cím: 3557 Bükkszentkereszt, Kossuth utca 33.

Nyitva tartás: hétfő-vasárnap: 9.00 – 17.00

Jelentkezni lehet a részvételi díj előleg 3.000,- Ft befizetésével, Békéscsaba, Kazinczy u. 6. sz. alatti irodában 9-13 óra között. (Telefon: 20/353-5598)